Az Alumni nyomában: Malmö

A PARIPA Alumni egy fiatal, formálódó társaság. Többünket régóta foglalkoztat, hogy mitől lesz jó egy alumni közösség. Ennek megismerésére vannak könnyen hozzáférhető források alumnik fejlesztéséről az interneten pl. YouTube videók, cikkek, kutatások stb. Sőt alumnik sokfelé léteznek a világban, tapasztalat szerezhető például más egyetemek alumni szervezeteitől is. A Malmöi Egyetemen 2021 októberében alakult meg az Alumni szervezet, ami a fiatalságára való tekintettel sokban közös a PARIPA Alumni-val. A Malmöi Alumni vezetője és felelőse Jenny, aki nyitott volt egy találkozóra a PARIPA Alumni közösségével. Így megszerveztünk egy látogatást Malmöbe, illetve a kellemest a hasznossal alapon, összekötöttük a találkozót egy több napos malmöi városnézéssel is.


Találkozó a Malmöi Egyetem Alumni felelősével

Jenny a Malmöi Egyetem főépületében fogadott és nyitott hozzáállása gyorsan beindította a találkozót, melynek célja az eszmecsere és a tapasztalatok megosztása volt. Bemutatkozással kezdtünk és kiderült, hogy mielőtt Jenny a Malmöi Egyetemhez igazolt volna a Chicagói Egyetem Alumnijá-ért felelős igazgatója volt 6 éven keresztül, így értékes tapasztalatokkal rendelkezik a szervezés témakörben. A PARIPA Alumni-t Páncsics Zsombor és Ruzsbánszki Nándor képviselte, akik érdeklődésüknek köszönhetően kérdésekkel készültek a találkozóra.

3 fő téma állt érdeklődésünk középpontjában. Először, hogy megismerkedjünk egymással. Másodszor, hogy kiderítsük az alumni üzenetét, a közösség szervezés csínját-bínját és a tagok összetartásának mikéntjét. Jenny szerint az alumni missziója az, hogy biztos alapot nyújtson a későbbi életünkben, legyen szó szakmai, üzleti, magánéleti, szabadidős, vagy egészségügyi kihívásokról, illetve problémákról. Jenny elképzelése szerint egy jól szervezett korábbi diáktársakból álló közösség hatékonyan tud támogatást nyújtani, legyen szó álláskeresésről, munkatárs keresésről, üzletépítésről vagy akár hobbiról. Harmadrészt kíváncsiak voltunk, hogy alumni hálózatok között hogyan zajlanak együttműködések, amik Jenny szerint jelenleg kevésbé léteznek így ő sem ismert példát különböző alumnik közötti összefogásra.

Élményeink

Az Alumnival foglalkozás mellett bőven maradt időnk még városnézésre, szórakozásra is. Olyan szerencsések voltunk, hogy éppen a kirándulásunkkor volt a Midsommar ünnepség, mely a legfontosabb és legmonumentálisabb svédek ünnep. Ilyenkor mindenki igyekszik elhagyni a várost, és vidékre utazni ünnepelni, hogy ott minél közelebb legyen a természethez. Ekkor volt a nyár leghosszabb nappala, kb. éjfélkor ment le a nap, reggel 3-kor pedig már kezdett is feljönni. Ezt a függöny nélküli kollégiumi szobában egészen erősen érzékeltük is, alvásban nem volt túl sok részünk az ottlét alatt. Ennek ellenére fáradhatatlanul jártuk be a várost, megnéztük az ottani várat, több parkot, a tengerpartot, a Turning Torso-t és a modern múzeumot.


Összességében egy nagyon élvezetes és informatív hosszú hétvégét töltöttünk el Malmöben. Rengeteg kérdésünkre választ kaptunk a malmöi egyetem alumni koordinátorától, amikkel tudjuk majd a mi működésünket fejleszteni. Ezen felül mi is gondolkodtunk saját ötleteken a problémáink megoldására, amiket szeretnénk majd kikísérletezni, hogy miként tudnak működni. Végül, de nem utolsó sorban, volt lehetőségünk ez a pár nap alatt egymást kicsit jobban megismerni, valamint a várost felfedezni; új, maradandó élményekre szert tenni. Mindannyian nagyon élveztük a kirándulást, mindenképpen megérte megszervezni!

User Avatar

Lakatos Dániel

Related Posts