Elindul a PAKK: PARIPA Alumni Könyvklub

Minden írásról azt gondolom, hogy amit én leírtam, az a fele. A másik felét az olvasó teszi hozzá, mellérakja a saját élményeit, gondolatait, ilyen alapon ahányan elolvasnak egy könyvet, az annyiféle könyvvé válik.

Vámos Miklós

Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, idén végre elindul a PARIPA Alumni Könyvklub, azaz a PAKK! A könyvklub célja, hogy közösen kiválasszunk egy könyvet, melyet elolvasunk, majd ezután a könyvről szóló kötetlen beszélgetés kereteiben megbeszéljük az olvasás alatt szerzett élményeket, ébredt gondolatokat.

PAKK célja, hogy ösztönözze az olvasást, növelje az irodalom iránti szeretetet, teret biztosítson beszélgetéseknek, vitáknak és a kritikus gondolkodásnak. Továbbá, hogy bemutassa az érdeklődőknek a különböző irodalmi műfajokat, szerzőket, klasszikusokat és egy olyan közösséget építsen, ahol hasonló gondolkodású emberek megoszthatják egymással különböző perspektívájukat egy-egy irodalmi mű kapcsán.

Az olvasás során elrepülhetünk egy másik világba, de ez, ahogyan azt a fentebbi Vámos Miklóstól származó idézet is mutatja, minannyiunk számára egy kissé eltérő. Az egyes érzelmeket, csak úgy, mint szerelemet, csalódottságot, sikerélményt már mind átéltük, de más formában találkoztunk vele, így mindenkinek más gondolatai kapcsoldónak hozzájuk. Célunk olyan (leginkább szépirodalmi) könyvek választása, melyek feldolgoznak egy-egy ilyen gondolatot, amihez mind tudunk kapcsolódni, de mindenki egy picit máshogy. Ezáltal egy sokszínű, érdekes és diverz beszélgetést alakíthatunk ki.

A PAKK lehetőséget ad arra, hogy fejlesszük a tudásunkat. Lehetőséget ad, hogy megismerkedjünk írókkal és főbb műveikkel, ezáltal mi is művelődjünk. Lehetővé teszi ezen felül azt is, hogy jobban megismerjük a másikat, hiszen mi is lehetne erre jobb színtér, mint az, ha saját élményeinkkel, tapasztalatainkkal átszőve beszélnénk meg egy mindenki által (meg)ismert történetet.

Csatlakozz te is A PAKK-hoz, légy részese ennek az izgalmas sorozatnak. Ha a szervezéssel kapcsolatban ötleted van, keresd Christ, vagy Normant. Amennyiben valaki meghívottja vagy, kérd meg a meghívót, hogy kössön össze velünk. Ha bármilyen kérdésetek van, nagyon szívesen válaszolunk.

User Avatar

Bereczki Norman

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts